Skip to content

Interview ex-recruiter Heineken

inkijkje

Elke week spreek ik een professional uit het veld over solliciteren. Deze week is dit Lisette. Zij is een gepassioneerde recruiter met 10 jaar ervaring bij o.a. Heineken & diverse advocatenkantoren. 

Hoe kan je zonder veel werkervaring indruk maken met een cv?
Als een recruiter veel sollicitanten binnen krijgt zijn cv’s al snel dertien in een dozijn. Na een eerste selectie op capaciteiten kijk ik naar de sparkle: hoe ben jij anders dan anderen? Heb je een originele hobby? Ergens een passie voor? Laat het zien! 

Wat is je favoriete sollicitatievraag?
Wat moet ik van jou weten wat ik echt onthoud als ik straks weer naar mijn collega’s loop? Dit is geen werkervaring, maar juist: wat maakt jou écht jou?

Wat zijn go’s en no go’s tijdens een sollicitatie?
Stop met sociaal wenselijke antwoorden. Solliciteren is net als daten, je moet elkaar leuk vinden. Als jij je voordoet als een ander in een date, dan zal een relatie ook niet succesvol zijn. Ga daarom eerst voor jezelf na wat jij belangrijk vindt in een baan. Waar word je gelukkig van en waarvan ook niet? Zo vogel je samen met je gesprekspartner uit of het bedrijf een goede match is. 

All rights reserved © Sabine Rikkers