Skip to content

Interview recruiter Coolblue

inkijkje

Elke week spreek ik een professional uit het veld over solliciteren. Deze week is dit Eva, corporate recruiter bij Coolblue voor startende data-analisten.

Hoe kan een cv uitblinken tussen andere sollicitanten?
Wees creatief in de lay-out van je cv. Kies bijvoorbeeld voor de kleuren van de organisatie. Je laat dan zien dat je specifiek op een bepaald bedrijf solliciteert en er over hebt nagedacht. Als de profielen op inhoud gelijk zijn, dan spring je er op deze manier echt uit. 

Heb je een tip voor het digitale sollicitatiegesprek?
In een face-to-face sollicitatiegesprek heb je het momentje bij de koffieautomaat of receptie. Dit informele gesprek is heel belangrijk om een culturele fit te bepalen. Een videogesprek start regelmatig met een voorstelrondje. Probeer dit moment te pakken om echt jouw persoonlijkheid te laten zien. Dus maak dat grapje, vertel wat over de omgeving waar je zit en blijf nog even weg van je cv. Uiteindelijk komt dat namelijk in het gesprek toch wel aan bod. 

Wat zou jij een starter willen meegeven?
Veel starters proberen in een motivatiebrief of gesprek zoveel mogelijk competenties te benoemen om de lezer te overtuigen van de geschiktheid voor de functie. Mijn advies is om te kiezen voor 1 á 2 competenties met voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor schets je een helder beeld voor de recruiter in plaats van losse flarden. Wees daarnaast ook reflectief en eerlijk. Je hoeft echt niet alles al te beheersen en het laat zien dat je ook wil leren. 

All rights reserved © Sabine Rikkers