Skip to content

Interview interim recruiter Temper

inkijkje

Elke week spreek ik een professional uit het veld over solliciteren. Deze week is dit Marlies, Corporate recruiter bij De Wervingsfabriek. Momenteel werkzaam als interim Corporate recruiter bij Temper

Hoe ontdek je wat je zoekt in een bedrijf?
Duik eens in de bak met vacatures en pik er zes uit die je deels aanspreken en op sommige vlakken ook niet. Maak vervolgens een lijstje met deze plussen en minnen. Zo heb je een overzicht van wat jij zoekt in een bedrijf én wat ook niet. Ga vervolgens ook bellen met recruiters. Door in gesprek te gaan met bedrijven zal meer duidelijk worden waar jij past. 

Heb je tips hoe om te gaan met afwijzingen?
Het klinkt misschien gek, maar afwijzing is heel leerzaam. Uiteindelijk past op ieder potje een dekseltje. Een afwijzing betekent dat het simpelweg niet voorbestemd is. Door te vragen naar feedback leer je waarom deze type functie of het bedrijf niet bij jou past. Deze les brengt je weer dichter bij jouw ideale functie. 

Wat kan een netwerk doen in de zoektocht naar een baan?
Probeer jouw netwerk voor je te laten werken. Laat in een creatieve post op LinkedIn of persoonlijke social media zien wie jij bent, wat je zoekt en dat je beschikbaar bent. Doordat connecties bedrijven en recruiters taggen ontstaat er al een betere match. Immers geeft iemand via via aan dat ze jou ergens vinden passen! Vergeet ook niet face-to-face te vertellen dat je op zoek bent. Wie weet heeft je buurman een goede connectie waar jij geen weet van hebt. 

Interesse in een baan in recruitment? De Wervingsfabriek staat altijd open voor een gesprek!

All rights reserved © Sabine Rikkers