Skip to content

Outplacement: een pittig en onzeker traject?

Werknemers die in een outplacementtraject terecht komen hebben vaak al een tijd niet gesolliciteerd. Het oude cv voldoet niet meer aan de huidige eisen. Er is immers een hoop veranderd. 

Maar er moet ook een hoop verwerkt worden. Een reorganisatie brengt veel onzekerheid met zich mee en het is lastig om gelijk de motivatie te vinden om er weer voor te gaan. 

outplacement
inkijkje banner

Of een positieve blik vooruit?

Het Inkijkje traject richt zich op de potentie en toekomst van de medewerker. Het verlies van een baan is namelijk ook een kans om het (werk)leven her in te richten. Een positieve blik vooruit! 

Met het verrassende Inkijkje voelt de medewerker zich weer zeker van zijn of haar kunnen en verrast toekomstige werkgevers met een compleet beeld – helemaal van deze tijd. Hierdoor vinden zij snel weer een plek op de arbeidsmarkt met de juiste cultural fit. 

Wanneer je met Inkijkje werkt:

 • stuur je een moeilijke situatie naar een positieve blik op de toekomst
 • verras je werkgevers met deze kandidaat waarbij focus ligt op de potentie van de kandidaat ipv het verleden (en het ontslag)
 • hoef je geen outdated cv’s te herschrijven. Schone lei en een nieuw begin! 
 • laat je als werkgever zien dat je het belangrijk vindt dat een oud-medewerker goed terecht komt
outplacement

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij zijn een outplacementbureau:

 1. Inkijkje gaat met jullie om te achterhalen wat er nu in het traject zit en hoe we dit op maat kunnen vormgeven. 
 2. Inkijkje maakt het format in jullie huisstijl en volledig op maat, zodat het zo goed mogelijk aansluit bij het huidige traject
 3. Inkijkje geeft inloggegevens in de online omgeving waarin de persoonlijke teksten worden gemaakt. Met een paar simpele klikken kan het Inkijkje aangepast worden inclusief beeldmateriaal en tekst. 
 4. Je kan het zelf gelijk online zetten en sturen naar de klant. 
 5. Werkgevers kunnen direct een gesprek inplannen in de agenda van de kandidaat.

Wij zijn een organisatie die werknemers moeten laten gaan:

 1. De medewerker maakt zelfstandig inzichtelijke opdrachten waardoor hij of zij zichzelf nog beter leert kennen. Waar krijgt hij/zij energie van? En hoe kijkt de omgeving naar deze persoon?
 2. Hier duiken we de diepte in en gaan we in een video call die hersens laten kraken! Wat kwam er uit de opdrachten en wat zegt dit over de toekomst?
 3. Samen stellen we een missie (welk doel wil de medewerker nu behalen?) en een visie op (naar welk levensmotto leef je?).
 4. De medewerker ontvangt het persoonlijke Inkijkje incl. een handleiding waarmee tekst en beeld aangepast kunnen worden.
 5. Inkijkje geeft de werknemer hoe Inkijkje in te zetten in sollicitaties.

Vraagtekens? Laat mij deze proberen weg te nemen.

Bedrijven willen een cv zien.

Inkijkje is geen vervanging van het cv, maar juist een belangrijke toevoeging. Met een simpele link in het cv laat de kandidaat zijn/haar soft skills, identiteit, persoonlijkheid en potentie zien. Het Inkijkje kan ook in pdf verstuurd worden. 

Toch het cv in het Inkijkje weergeven? Ik ga graag met je in gesprek hoe dit het best vormgegeven kan worden. 

We zijn niet erg technisch.

In de omgeving van Inkijkje staat stap voor stap met video tutorials hoe de tekst aangepast wordt. Het is een erg simpel proces waar iedereen uit komt. Toch nog vragen? Met een belletje lossen we het zo op! 

 

Een tweede optie is om de teksten aan te leveren en door Inkijkje te laten verwerken. Inkijkje zal altijd eerst kijken of je het zelf kan: you’ve got this!

Ik ben bang dat het teveel tijd kost

Inkijkje is onderdeel van het volledige outplacementtraject (van rouwverwerking tot marktbenadering). Het Inkijkje leent zich daarom ook voor de overdracht naar collega’s verder in het proces (als dit door verschillende collega’s gedaan wordt). Dit scheelt veel tijd, omdat je minder hoeft over te dragen.

 

Daarnaast heeft de kandidaat zodra hij/zij bij marktbenadering aankomt een uniek portfolio om zichzelf voor te stellen. De kers op het inzichtelijke traject om de wijde (werk)wereld mee in te gaan.

Ondersteun

Nieuwsgierig?

All rights reserved © Sabine Rikkers