Skip to content

Interview intercedent Randstad

Elke week spreek ik een professional uit het veld over solliciteren. Deze week is dit Fleur, een ervaren intercedent bij Randstad.

Wat is een veelgemaakte fout die je ziet bij starters die solliciteren?
In motivatiebrieven merk ik dat starters voornamelijk vertellen wat zij denken wat een recruiter wil horen. Probeer weg te blijven van containerbegrippen, want het hoeft niet zo politiek correct. We willen juist de echte jou ontmoeten. En die is een stuk leuker! 

Afwijzingen maken best onzeker. Hoe kan je hiermee omgaan?
Hoe lastig ook, het is een kwestie van zelfverzekerdheid in je kwaliteiten houden. Maak voordat je naar vacatures gaat kijken een lijstje van jouw sterke punten. Als je heel hard moet strijden voor een baan, dan is het misschien niet dé baan voor jou. Dat doet echter niks af aan jouw kwaliteiten. 

Hoe toets je welk bedrijf bij je past?
Ik raad aan om eerst te kijken naar de website van een bedrijf. Wat is de visie en past dit bij jou? Zie je iets over de teams en zou je hier graag tussen willen staan? Je kiest niet alleen voor een vacature, maar ook voor een bepaalde bedrijfscultuur. Deze cultuur moet bij je passen.