Skip to content

Interview recruiter Bol.com

inkijkje

Elke week spreek ik een professional uit het veld over solliciteren. Deze week is dit Nadine, interim recruiter bij Bol.com.

Heb je tips om jezelf voor te stellen via LinkedIn in de zoektocht naar een baan?
Het is belangrijk om specifiek te zijn in een LinkedIn post. Op het bericht “ik ben afgestudeerd, wie heeft er een baan?” zal je weinig nuttige reacties krijgen. Het is raadzaam om je eerst goed te oriënteren. Waar denk je zelf aan? Wat voor type bedrijf en type functie? Maak enigszins een plan voor jezelf.

Wat is belangrijk in een cv?
Een cv moet goed scanbaar zijn, dus let op leesbaarheid en structuur. Soms zijn cv’s opgedeeld in zoveel eigenschappen met bolletjes en een complexe tijdlijn, waardoor je lang bezig bent met analyseren. De basics zoals Word en Powerpoint hoef je niet op je cv te zetten. Keep it simple! Ga alleen voor een foto op het cv als het een representatieve foto is. Selfies en zonnebrillen zijn altijd een no-go. 

Wanneer onthoud jij een sollicitant écht?
Ik onthoud mensen vooral als iets mij raakt. Dit kan van alles zijn: een hele originele hobby, iemand is heel kwetsbaar, laat zijn/haar ambitie goed zien etc. Ook enthousiasme, passie en oprechtheid zie ik graag terug. Vooral starters hebben vaak een soort onbevangen enthousiasme die je bij ervaren kandidaten minder ziet. Dat zijn voor mij echt leuke gesprekken om te voeren.